Return to site

Volkskrant: als app developer lonken er 40.000 banen naar je

· Media,Arbeidsmarkt

Achter de muren van het Marine Etablissement in Amsterdam werden eeuwenlang matrozen opgeleid voor een leven op de zeven zeeën. De marine mag deze historische plek dan grotendeels hebben verlaten, opgeleid wordt er nog steeds.

(Bron: Volkskrant)

In gebouw 024 zwoegen negen cursisten achter laptops. Hun bestemming is niet het ruime sop. Ze worden in twaalf weken klaargestoomd om straks de nieuwe Angry Birds te maken, of de volgende Facetune.

De studenten leren apps bouwen tijdens een intensieve bootcamp. De cursisten moeten software bouwen, testen en debuggen, de weeffouten opsporen. Er is aandacht voor interfacedesign, zeg maar de voorkant van de software, en het managen van projecten. 

De docenten van The App Academy komen uit het vak. Werk is er volop. Voor dit jaar verwacht het UWV zo'n 40 duizend vacatures in de ict, 5 procent meer dan in 2015. Volgens recent marktonderzoek is er de meeste behoefte aan programmeurs; in 38 procent van de vacatures wordt er gevraagd om ontwikkelaars.

Martijn Wuite, de founder van The App Academy, zag deze mismatch een aantal jaar geleden in de markt en richtte de eerste onafhankelijke coding academy op in Nederland.

Ben jij benieuwd naar de bootcamp-methode van opleiden? Op zaterdag 15 oktober organiseert The App Academy een open dag voor de Android bootcamp, die start op maandag 24 oktober a.s.
Meld je aan voor de open dag via EventBrite of stuur een email.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK