Return to site

The App Academy ontwikkelde Buma Music meets Tech app voor Eurosonic/Noorderslag

Heel vaak doen we het niet, want uiteindelijk zijn we een programmeerschool voor mobile app development. Maar soms bouwen we in het lab, ook wel Labland geheten, wel een app. Zoals de Buma Music meets Tech app, die het afgelopen weekend werd gebruikt op Eurosonic/Noorderslag, de muziekconferentie en het showcase festival voor Europese popmuziek in Groningen.

Buma/Stemra is een organisatie voor belangenbehartiging in Nederland voor componisten en muziekuitgevers. Buma is dan de tak die auteursrechten int en verdeelt onder de rechthebbenden. Om innovatieve, muziek gerelateerde startups bij te staan heeft Buma een tech platform opgezet om deze bedrijven te helpen onder de aandacht van publiek en professionals te komen. In een netwerk van bedrijven, entrepreneurs, collectieve beheersorganisaties en financiers krijgen de startups de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een dienst met een sluitend bedrijfsmodel.

The App Academy is eigenlijk een bootcamp school voor app developers, maar soms wordt er ook wel een app gebouwd voor een klant, voor het Music meets Tech event van BUMA>

Tijdens Eurosonic/Noorderslag organiseert Buma Music meets Tech jaarlijks een pitch ronde voor dit soort startups en een conferentieprogramma over innovatie. Dit jaar werden Gigstarter, Ticketswap, Bookya, Firstage, Revolve, Invista, Number8, Vesper, Whitestone, POPPED, Fundrs-IBT en WeMakeVr genomineerd voor de Buma Music meets Tech Award. Er was zowel een jury als publieksprijs.

Sinds twee jaar bouwt Labland, onderdeel van The App Academy, een app (iOS en Android) voor dit event, waarin de 12 startups zich uitgebreid kunnen voorstellen. Voor de stemming van de publieksprijs wordt deze app ook gebruikt. Het publiek koos dit jaar voor Gigstarter, een muziekdienst die de drempel voor het boeken van live muziek wil verlagen.

De winnaars:  Paul de Kuyper van Gigstarter, links. Abhishek Sen van Number8, rechts. The stem app is door The App Academy gebouwd.

Uitreiking Buma meets Tech Awards vrijdag 15 januari tijdens Eurosonic/Noorderslag. Van links naar rechts: Paul de Kuyper van Gigstarter, die de publieksprijs in ontvangst neemt, juryvoorzitter Ralph Simon van het Engelse bedrijf Mobilium en Abhishek Sen van Number8, winnaar van de juryprijs.

De vakjury koos voor de app Number8, dit is een muziekdienst die playlists voor je maakt geënt op omgeving, activiteit en atmosfeer.

Wil je de showcases van alle deelnemende startups zien, bekijk deze dan allemaal op de website van Fast Moving Targets

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK