Return to site

Oud-studente Meredith aan de slag bij digital agency Mirabeau

· Interview,Arbeidsmarkt

Meredith Vigelandzoon (29) volgde de laatste bootcamp iOS app development bij The App Academy. In september tekende zij haar contract bij Mirabeau en is inmiddels aan de slag als app ontwikkelaar. Wat zij van de training van The App Academy vond, lees je hieronder.

Had je eigenlijk al eens iets gedaan in de techniek? 
Niet veel. Ik was achttien en studeerde Bedrijfskunde, maar eigenlijk wist ik niet wat ik wilde doen. Uiteindelijk heb ik een test gedaan en daar kwam uit dat Orthopedagogiek bij mij paste. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaar gewerkt als coach in de kinderopvang, maar het gaf me op een gegeven moment geen voldoening meer, de uitdaging was weg. Intussen had ik al een paar websites gebouwd in Wordpress en was op internet gaan zoeken in welk vakgebied veel vacatures zijn, want ik wist even niet welke kant ik op moest. Al snel zag ik dat er veel vraag was naar ICT'ers en ben eens gaan rondkijken naar opleidingen. Op Facebook kwam ik The App Academy tegen en de opleiding app development sprak me wel aan. 

Wat dan precies?
Ik vond html te gemakkelijk. Op The App Academy leer je programmeren, heerlijk de hele dag achter de computer zitten en puzzelen met code, ik vind dat een creatief vak. Daarnaast sprak me het bootcamp model erg aan en het feit dat er heel veel vacatures voor app developers zijn. 
Ik ben ook bij de HvA gaan kijken. Daar hadden ze een traineeship waarbij je zes maanden naar school gaat en zes maanden stage moet doen. Ik wilde niet opnieuw een jaar kwijt zijn. The App Academy doet bootcamps, twaalf weken naar school en dan ben je klaargestoomd voor een baan. 

Hoe vond je de opleiding?
In het begin lijkt het niet zo moeilijk, maar naarmate de opleiding vordert wordt het steeds ingewikkelder. Ik kwam op een punt dat ik het even niet meer wist: ik zat in The Desert Of Despair. Het is een moment waar alle studenten door heengaan. Maar je bent met een kleine groep studenten, een docent en een assistent, die zelf de opleiding ook heeft gevolgd. Zij slepen je erdoor heen. Docent Daniel Salber is heel erg geduldig, kan goed uitleggen en is zelf een heel ervaren app developer. Hij legt je dingen uit aan de hand van voorbeelden, zodat je zelf moet nadenken. Op een gegeven moment valt het kwartje.

The App Academy heeft een lesmethode dat er niet alleen theorie wordt uitgelegd, maar dat je meteen in de praktijk aan de slag moet. Hoe gaat dat in z'n werk?
Omdat je geen ervaring in programmeren nodig hebt om deze opleiding te doen, beginnen de lessen bij nul. Er wordt vanuit gegaan dat je nog nooit in Swift hebt gewerkt. Je krijgt de eerste vier weken theorie waarbij je veel opdrachten moet maken, dus je bent meteen vanaf het begin zelf aan het programmeren. Zo kom je erachter of je de stof eigenlijk wel onder de knie hebt. Daniel en assistent-trainer Fouad lopen de hele dag in de klas rond en je kunt ze alle vragen stellen die je wilt. Zij helpen je verder als je vastzit. 

Na een maand ga je samen met een mede-student een team app bouwen. Wij moesten op een map locaties aangeven, foto's daarop plaatsen en data toevoegen. Dat viel nog best tegen om te maken. Veel frustraties, maar je leert wel programmeren, hoe je in een team werkt en hoe je overzicht houdt in je code. In de laatste vijf weken moet je je afstudeer app bouwen met een mede-student voor een echte klant.

Welke app heb jij gebouwd?
Ik heb de Checkparties app gemaakt welke inmiddels onder de nieuwe naam Nocto verder door het leven gaat. Dat is een agenda app voor feesten in Nederland, waarmee het startupbedrijf erachter op een internationale doorbraak hoopt. We hebben een evenementen agenda gemaakt die verbonden is met een website via een backend. Zo kunnen clubs hun avonden promoten en foto's plaatsen van hun feesten en die informatie verschijnt dan ook in onze app. Er zit verder een plattegrond in de app, zodat je kunt zien waar er feesten en clubavonden zijn. We hadden vijf weken om het prototype te bouwen en we hebben het op tijd afgekregen om te kunnen presenteren aan het bedrijf. Nu ontwikkelt het bedrijf zelf de app verder en zal binnenkort gelanceerd worden in de App Store.
Het was een heel leerzame ervaring om voor een echte klant te werken. Een klant wil altijd veel meer dan jij kunt bouwen in zo'n korte tijd, dus je moet goed nadenken wat je werkelijk kunt afleveren. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.

Zou je de opleiding aanbevelen aan anderen?
Jazeker. Ik vond de docenten en het lesprogramma erg goed. Ze helpen je echt door de bootcamp heen en door deze lesmethode heb ik al heel wat praktijkervaring opgedaan. Ik heb een heel goede basis als app developer van waaruit ik verder kan.

En nu aan de slag met je eerste job als app developer?
Ik heb inmiddels een contract getekend bij Mirabeau bij de tak die zich bezighoudt met mobile app development, waar ik als junior aan de slag ben. (lacht)
 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK