Return to site

Mobile Developer in top 5 meest gewilde beroepen in ICT

· Innovation,Bootcamps,Arbeidsmarkt

Mobile app development speelt een steeds grotere rol als het gaat om software ontwikkeling. Vreemd is dat niet, want de laatste jaren is het gebruik van smartphones, tablets en wearables explosief gestegen. Uit onderzoek blijkt dat app developer één van de meest gewilde beroepen is binnen de ICT. En de banen? Die liggen voor het oprapen.

Als je op zoek bent naar een opleiding Mobile App Development kom je al snel uit bij The App Academy in Amsterdam. Wij leiden in drie maanden tijd studenten op in bootcamps tot mobiele applicatie ontwikkelaar. Onze programmeerschool bestaat drie jaar en ziet de interesse in app development alleen maar stijgen. Zowel bij developers, die een nieuwe programmeertaal willen leren als bedrijven die in-house development organiseren. En mocht je je afvragen of het een goede carrière keuze is: er is meer vraag dan aanbod naar developers. Het einde daarvan is voorlopig nog niet in zicht.

In Nederland heeft maar liefst 85 procent van de bevolking een smartphone. De technologie is er echter niet alleen maar voor de consumenten markt, het bedrijfsleven heeft allang het voordeel van mobiel ontdekt en zo wordt de business tot business (b2b) markt ook gedomineerd door mobile. Veel bedrijven verplaatsen steeds meer werkprocessen naar het mobiel kanaal. De b2b-markt groeit hard op dit moment.

Voor developers is het een spannend werkveld volgens Martijn Wuite, oprichter van The App Academy. "De ene keer werk je voor een agency, de andere keer voor een retailer of bank, want de fin-tech wordt maar groter en groter. Maar ook de media maken apps voor programma's en events en start-ups en scale-ups ontwikkelen producten en diensten mobile first. Er wordt veel van je creativiteit gevraagd, dus het is en heel uitdagend beroep. App developers zullen zich niet snel vervelen.”

In de ICT is mobile development een relatief jonge tak van sport, maar omdat het gebruik van mobile devices een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt, heeft juist die technologie de aandacht van zowel Apple als Google, de twee leidende tech-giganten in de wereld. Google werkt met het Android- en Apple met het iOS-platform en die laatste heeft daar ook de eigen programmeertaal Swift voor ontwikkeld, die snel populair is geworden onder software ontwikkelaars.

The App Academy biedt beide smaken, vertelt Martijn Wuite. "De vraag naar app developers is heel groot, maar het aanbod is klein omdat er te weinig mensen professioneel apps kunnen ontwikkelen. Met onze bootcamps leiden we mensen in korte tijd op. We doen dat niet vanuit theoretische lessen, maar bij ons ga je meteen aan de slag om apps te bouwen zodat je weet wat er komt kijken bij software ontwikkeling, hoe je in een team werkt en hoe je met een opdrachtgever omgaat. Wij bouwen met onze studenten daadwerkelijk apps voor opdrachtgevers. Als je een baan vindt, weet je precies wat er van je gevraagd wordt, want dat heb je bij ons al geleerd."

Als app developer werk je vaak in kleine teams met meerdere disciplines. Zo wordt er samengewerkt met UX designers, backend developers, visual designers en marketeers. Dat maakt het zo spannend voor developers, zegt Wuite. "Het vak is divers omdat je als developer niet alleen moet nadenken hoe je software ontwikkelt en data behandelt, maar ook mee moet kunnen denken hoe je het aan de gebruiker presenteert. Tijdens het ontwikkelen van een app wordt er veel gevraagd van je skills als het gaat om probleem oplossend denken."

De ontwikkelomgevingen van zowel Apple als Google zijn voortdurend in ontwikkeling en dat heeft direct gevolg voor de geboden curricula op The App Academy. "Onze trainers, die zelf ook als app developer werken naast de bootcamps, houden die ontwikkelingen constant in de gaten. Wij stellen ons curriculum daarom ook steeds bij, zodat onze trainingen up to date zijn."

App ontwikkeling is hierdoor een spannend werkveld dat steeds verder evolueert, er kan steeds meer met mobile devices en de ontwikkeltools worden steeds intelligenter, waardoor er ook steeds krachtigere apps ontwikkeld kunnen worden. Mobile zal daarom ook een steeds grotere rol gaan spelen ten opzichte van het traditionele web-based internet.

Het eind van mobile app development is dus niet in zicht, het wordt alleen maar breder, dieper en verankerd meer en meer in ons dagelijks gebruik. Zo is het Internet of Things (IoT) volop in beweging en gaan kunstmatige intelligentie en augmented reality een steeds grotere rol in ons leven spelen zoals bijvoorbeeld IKEA recent is gaan doen.

Wuite: “De WWDC, de developers conferentie van Apple, heeft iOS 11 aangekondigd en daar zien we een aantal van deze ontwikkelingen, zoals nieuwe frameworks voor machine learning (Core ML) en augmented reality (ARKit), terug. Dit zal in september als de nieuwe iPhone wordt gelanceerd nog meer naar voren komen, nieuwe software met krachtigere hardware. Dit wordt een nieuwe, spannende fase in mobile. Dat maakt dit vakgebied binnen de IT daarom ook zo interessant en aantrekkelijk om in te werken. Je bent als ontwikkelaar steeds bezig met State of The Art technologie, de mogelijkheden zijn eindeloos.”

The App Academy leidt niet alleen maar ervaren developers op in een nieuw vakgebied. Een groot gedeelte van de studenten heeft geen software achtergrond, zegt Martijn Wuite. "Iedereen die logisch kan denken en hard wil werken, kan deze training succesvol afronden. We werken in kleine groepen met trainers die de hele dag in het klaslokaal rondlopen om te helpen. We geven Scrum-trainingen en een UX designer leert je alles over prototyping and de implementatie van design. Alle aspecten van mobile app development brengen we samen in ons curriculum."

Omdat The App Academy slechts één van de weinige coding academies in Europa is die mobile development bootcamps bieden, komen studenten van over de hele wereld naar Amsterdam voor de opleiding. Zo heeft The App Academy studenten opgeleid uit Noorwegen, de VS, Italië, Turkije, Kroatië, Oeganda, Frankrijk, Engeland en Litouwen. Een groot deel van die studenten heeft overigens een baan gevonden in Nederland. Mobile app development is een spannend vak, biedt goede salariëring en een zonnige toekomst.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor een introductie workshop of neem direct contact op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies: 020-2610899.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK