Return to site

Interview met oud-student Sjoerd Bösecke

Sjoerd Bösecke deed de bootcamp van de The App Academy. Hij vond een baan bij het Hilversumse bureau Elastique dat veel opdrachten heeft van de publieke omroepen. Zo heeft hij recentelijk de Penoza app van de gelijknamige tv serie gebouwd. 

Sjoerd studeerde civiele techniek in Delft, maar heeft eigenlijk nooit de ambitie gehad in dat vakgebied te gaan werken. Aansluitend aan die opleiding heeft hij ook nog twee jaar psychologie gestudeerd in Amsterdam. Maar eigenlijk wilde hij programmeren, de ICT in dus. Toevallig was hij net met iemand aan de praat geraakt over programmeren, maar aangezien hij nog helemaal geen ervaring had, wist hij niet zo goed waar te beginnen met zijn zoektocht in de ICT. "Een vriend van mij had op Twitter een oproep zien staan voor de bootcamp van The App Academy. En aangezien de bootcamp over app development voor de iPhone en iPad ging, hoefde ik ook geen keuze meer te maken voor een platform," aldus Sjoerd Bösecke.

Sjoerd met certificaat na afronding bootcamp iOS development.

Na een toelatingstest en intakegesprek werd Sjoerd toegelaten tot de bootcamp. Hij had weinig tot geen ervaring als programmeur. Wel interesse. "Of ik het moeilijk vond? Ik vind het nog steeds moeilijk, weliswaar heb je een stevige basis meegekregen op The App Academy, toch zal je zelf verder moeten leren. Ieder project waaraan je werkt is weer anders en heb je andere skills voor nodig. Maar vanuit deze basis ben ik zeer goed in staat om me zelf verder te ontwikkelen."

Sjoerd vond het bootcamp-model fijn. Ieder dag van negen tot zes programmeren geeft focus. "Dat is toch anders dan een cursus van een avond in de week, "Je bent constant gefocust en hebt weinig tijd om met andere dingen bezig te zijn. Er is weinig of geen afleiding. Bij een bootcamp gaat het maar door."

Tijdens de bootcamp van twaalf weken werd er door de studenten een app gemaakt voor een van de partnerbedrijven van The App Academy. Het idee erachter is dat studenten meteen hun kennis inzetten in de praktijk. Na de bootcamp gingen ze ook bij het partnerbedrijf op stage om de app door te ontwikkelen. Zodoende leren ze meteen hoe het werk van een programmeur er aan toe gaat en leren ze hoe ze met een klant om moeten gaan en hoe je een werkbare planning maakt.


Sjoerd bouwde een sport app waarmee open water zwemmers hun prestaties kunnen verbeteren en hun prestaties kunnen meten aan bestaande trainingsschema's. "Ik heb op The App Academy veel ervaring opgedaan door meteen een app te bouwen. Dat maakte de leerstof concreet. Ik heb wel een aardig idee wat iOS is. En dankzij die opleiding heb ik nu een baan bij Elastique als app developer. Natuurlijk had je een heleboel zelf kunnen leren, maar door de bootcamp heb ik in een heel korte tijd de basis van software ontwikkeling goed op een rij gekregen. Ik ben blij dat ik deze opleiding heb gedaan."

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK