Return to site

Interview met Ivo Duits, app developer bij Flitsmeister

“Zoveel moois, zoveel kansen,” een ontdekkingsreis door app-land

· Interview,Arbeidsmarkt

Ivo Duits, oud-student van The App Academy, nam direct na de bootcamp een duik in de praktijk: hij werd iOS developer bij Flitsmeister. De Flitsmeister-app waarschuwt je voor mobiele flitsers, flitspalen, trajectcontroles, vertragingen, ongevallen, stilstaande voertuigen en naderende ambulances en heeft inmiddels meer dan 1 miljoen gebruikers.

Vandaag vertelt hij ons over zijn bootcamp- en praktijkervaring. “Als je apps kunt maken, kun je eindeloos dingen bedenken en ontwerpen; dat vind ik het mooie eraan!”

“Hoe leuk zou het zijn als dat lukt?”

Na een studie Illustratie aan de Willem de Kooning Academie kwam Ivo via een huisgenoot in aanraking met The App Academy. “Ik dacht: in drie maanden apps leren ontwikkelen? Dat wil ik ook!” vertelt hij. “Hoe leuk zou het zijn als dat lukt?”

Tijdens het eerste gesprek klikte het direct. Kort daarna kreeg Ivo te horen dat hij welkom was op de bootcamp. Wat hem hierin aantrok? “De mogelijkheden die ik erin zag; zeker in combinatie met mijn achtergrond als illustrator.”

“In de avonduren ontwierp ik mijn eigen apps”

Hoewel de bootcamp aanvankelijk zwaar was, kreeg Ivo er vooral veel energie van. Moeilijk vond hij de materie niet. “Intensief: dat was mijn tijd bij The App Academy wél. Ik was er dag en nacht mee bezig. In de avonduren ontwierp ik mijn eigen apps en ging ik programmeren om alles onder de knie te krijgen en nog meer kennis op te doen.” Deze ontdekkingsreis, die zich na The App Academy nog altijd voortzet, vindt Ivo een van de mooiste aspecten aan het vak van appontwikkelaar: “Je blijft altijd nieuwe dingen leren. Er is zoveel moois te ontwikkelen en er liggen zoveel nieuwe kansen qua werk. Als je er genoeg tijd in steekt, kun je er echt iets prachtigs van maken!”

“Vrijheid om dingen te creëren”

In het voorjaar van 2016 rondde Ivo The App Academy af. Hij reageerde op een vacature van Flitsmeister en na een korte sollicitatieronde waren beide partijen even enthousiast om met elkaar aan de slag te gaan. “Flitsmeister stond echt open voor een leergierige persoon die meer ervaring wilde opdoen. Ik heb de ruimte gekregen om me verder te ontwikkelen binnen het bedrijf.” Aanvankelijk vond Ivo dat best spannend, maar toen hij de mogelijkheden zag, vielen de ‘beginzenuwen’ weg: “Ik mag alles doen wat op mijn pad komt: bestaande features aanpassen, maar ook hele nieuwe features bedenken en bouwen. We krijgen heel veel vrijheid om dingen te creëren.”

“The App Academy in drie woorden…”

Ivo lacht bedachtzaam: “Nieuwsgierig, kansrijk… en spannend!”

Wil jij ook professioneel app developer worden? Kom dan eens naar één van onze onze open dagen!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK