Return to site

Alumni interview met Jeroen Brokaar, app developer bij ABN AMRO

· Interview

Jeroen Brokaar (34) z'n professionele levenswandel ging van bedrijfskunde via pokeren naar de optiehandel. Na de bootcamp bij The App Academy werd hij mobile app developer bij de ABN AMRO waar hij o.a. de Tikkie app ontwikkelde. "Het format van The App Academy is mij op het lijf geschreven."

The App Academy alumnus Jeroen Brokaar

Had jij een technische achtergrond voor je aan de app development bootcamp bij The App Academy begon?

"Niet echt. Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd, maar ben daar mee opgehouden. Ik heb een tijdje geleefd van pokeren, maar ben al snel bij de ICT support van een optiehandelaar in Amsterdam terechtgekomen. Ik heb altijd iets met ICT gehad, na vijf jaar support werk te hebben gedaan was ik toe aan iets anders. Ik wilde zelf leren programmeren. Zo ben ik bij The App academy uitgekomen omdat ik de keuze had tussen een meerjarige studies, cursussen of de bootcamp van drie maanden app development van The App Academy. Omdat ik van snel resultaat hou, vielen langdurige studies voor mij af. Verder ben ik een reeks open dagen afgelopen bij diverse opleiders, maar ik vond de bootcamp van The App Academy er met kop en schouders bovenuit steken. Het curriculum is goed, je werkt in een kleine klas en goede begeleiding door twee docenten die zelf ook de rest van het jaar werken als developer bij grote bedrijven, en een app bouwen voor een echte opdrachtgever, gaven voor mij de doorslag."

Wat trekt je aan bij de methode van The App Academy?

"Je krijgt een solide basis mee. Eerst wat theorie, maar dan duik je meteen de praktijk in door al snel een app te bouwen. Ik vergelijk het met autorijden: theorie helpt, maar je leert pas autorijden door het te doen. Ik hou van die hands-on mentaliteit. Gewoon doen. Fouten maken is niet erg, het is juist waar je het meest van leert. Dit is ook de manier van werken in agile teams, dus dat sluit precies aan wat je leert op The App Academy."

Aan welke app heb jij gewerkt tijdens de bootcamp?

"Ik heb aan de Marineterrein app gewerkt. Dat is een mobile app waarmee alle huurders en gebruikers met elkaar en de beheerders van het terrein konden communiceren. Een soort van community app voor het Marineterrein."

Wat ben je gaan doen na de bootcamp?

"Via Young Mavericks, een detacheerder die nauw samenwerkt met The App Academy, ben ik bij de ABN AMRO terechtgekomen en in het team van de Tikkie app geïntroduceerd. De Tikkie app is een mobiele oplossing om voorgeschoten geld terug te vragen. Stel je gaat uit eten met vrienden en je betaalt de hele rekening dan kun je ze een Tikkie sturen voor hun deel van de rekening."

Oud-student van The App Academy Jeroen Brokaar programmeerde de Tikkie app bij ABN AMRO

Wat was jouw bijdrage in het development team?

"Ik ben met een aantal concepten langs universiteiten gegaan, feedback gekregen en vervolgens één van de concepten gebouwd in de app. Verder heb ik later nog andere features in de app ontwikkeld. Super om te zien dat de gebruikers nieuwe functionaliteiten erg waarderen!

Daarna heb ik een verouderde app omgebouwd van de programmeertaal Objective-C, waar vroeger de apps voor iOS mee gemaakt worden, naar de nieuwe taal Swift van Apple. Ik ben door de trainers van The App Academy goed ondersteund in dit proces, zonder hun hulp was ik er waarschijnlijk nu nog mee bezig geweest, hahaha."

Hoe zie jij je toekomst als software developer?

"Mobile is niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan en ik zie het alleen maar groeien. Ik reserveer elke week tijd om nieuwe dingen te leren om me verder te ontwikkelen als mobile app developer. Ik wil me ook in de breedte verder ontwikkelen. Nu ik een programmeertaal op The App Academy heb geleerd kan ik zelf andere talen leren. Zo wil ik graag verder gaan met Python."

Laatste advies aan aankomende studenten?

"Tegen mensen die ook willen leren programmeren wil ik zeggen: gewoon doen! Als je een technische opleiding wilt doen, kan ik echt een bootcamp aanraden. Het is niet makkelijk en je hebt een gezonde dosis doorzettingsvermogen nodig. Maar het format van The App Academy is mij op het lijf geschreven."

Wil jij ook mobiele applicaties leren ontwikkelen? Check out onze bootcamps of kom naar één van onze workshops.

_CODE FOR IT!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK