Return to site

5 vragen aan Floris van der Grinten

Floris van der Grinten

Deed: iOS App Development Bootcamp bij The App Academy

Werkt: bij Nine Connections als developer

Floris van der Grinten deed de bootcamp training app ontwikkeling bij The App Academy.

Floris van der Grinten, ex-student van The App academy, had het na een half jaar wel gezien op de TU Delft. Hij maakte reisplannen en pakte zijn koffers. Toen stuitte hij op de iOS Bootcamp van The App Academy. Nu werkt hij als developer bij Nine Connections

Dus de koffers waren al gepakt en toch ben je de Bootcamp van The App Academy gaan doen?

Ja, en daar heb ik geen spijt van. Ik had een half jaar aan de TU Delft Industrial Design gestudeerd, maar dat bleek toch helemaal niets voor mij te zijn. Met zeeën van vrije tijd in het vooruitzicht, sollicitaties voor bijbanen, open dagen van universiteiten en reisplannen, stuitte ik op de Bootcamp van The App Academy. Dit voelde als een roeping. Ik was altijd al een tech-fanaat, bouwde websites en hield alle ontwikkelingen bij. Ik liet alles gaan en ben aan de Bootcamp iOS App Development begonnen. 

The App Academy doet voor beginners een fulltime bootcamp van een half jaar. Vond je de manier van leren prettig?

Ja, het format van een bootcamp is echt de manier om dit te leren. Iedere dag van 9.00 - 18.00 uur bezig zijn met leren en programmeren, zo kun je je er helemaal aan geven en krijg je een goede basis in een korte tijd. En natuurlijk kun je jezelf thuis een aantal dingen leren. Maar het hebben van docenten om je heen en het ook dag in dag uit doen: daar kan geen internetcursus tegenop. Bovendien heb ik hier 'de bredere concepten' kunnen leren in plaats van alleen hoe je 'nu even dit voor elkaar krijgt'. 

Na drie maanden les en een kleine app gebouwd te hebben moest je in drie maanden tijd een app bouwen voor een bedrijf. Hoe was dat? 

Ik moest meteen een app voor een bedrijf bouwen, die de app ook daadwerkelijk in gebruik ging nemen. Ik had meteen al met een klant te maken en dat is wel anders dan zelf een appje bouwen. Je bouwt dan toch echt een product, met gebruikers, deadlines en verschuivende eisen. Ik heb voor Nine Connections, een Amsterdams bedrijf dat nieuws haalt uit social media, een app voor de iPhone gemaakt. Mensen kunnen op verschillende onderwerpen nieuws krijgen en aan mij was de vraag een app te maken waarmee dat nieuws makkelijk en op een aantrekkelijke manier weer verder gedeeld kan worden via sociale kanalen. 

Uiteindelijk ben je bij Nine Connections gaan werken na de Bootcamp van The App Academy. Heb je het gevoel dat je een goede achtergrond hebt?

Zeker. Ik heb een erg goede basis verkregen, die ik op mijn werk intussen exponentieel heb uitgebouwd. Door die sterke achtergrond van de opleiding kon ik zelf verder leren, wat erg van belang is in dit vak. 

Waar ben je nu mee bezig?

Op een gegeven moment was de app wel klaar. Via Objective-C, de programmeertaal voor iOS, ben ik overgestapt op Java om backend ontwikkeling te kunnen doen. Door het fundament wat ik had geleerd bij The App Academy was deze overstap prima te doen. 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK